HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEggs Royale Eieren Op Briochebrood Met Gerookte Zalm
topBanner
Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

2 porties | met hollandaisesaus en spinazie

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Dit gerecht is een ware klassieker en is het broertje van "Eggs benedict". Het enige verschil is de toevoeging van gerookte zalm, wat het nog extra smakelijk maakt!

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

Hollandaise saus

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

120 gram

Koudgerookte zalm

(BevatMelk (inclusief lactose), Vis)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2561 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels1 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard.
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 3.
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg 4 el azijn per persoon toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
3
  • Verwarm ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie over de halve broodjes.
  • Garneer met de gerookte zalm.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaise saus eroverheen.