HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza funghi met extra paddenstoelen

Platbroodpizza funghi met extra paddenstoelen

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Extra groente
Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Champignons

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

150 g

Gemengde paddenstoelen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Passata

3 tl

Italiaanse kruiden

4 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Rucola

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Bakplaat
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen, de champignons en de gemengde paddenstoelenmix6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

5

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.