Double veggie - Oosters gemarineerde zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Oosters gemarineerde zalmfilet

Double veggie - Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Met een marinade van sojasaus en gember geef je de zalm vandaag een Aziatische twist. Marineren is een makkelijke manier om van een stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Extra fijn: vis hoeft niet heel lang in de marinade te liggen, de smaken trekken er al snel goed in.

Labels:
Familie
Lactose-arm
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

500 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2900 kJ
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten16.9 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels16.1 g
Eiwitten33.5 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

Tip: In dit gerecht gebruik je 500 g broccoli per persoon. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren (zie tip). Schep af en toe om.

Tip: Tip:Op de huid van de zalm kunnen soms nog wat verdwaalde schubben zitten. Deze kun je er makkelijk afkrabben met een scherp mes. Beweeg het mes voorzichtig tegen de richting van de huid in en ze late

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier (zie TIP). Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om. De topjes mogen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Tip: Tip 2: Je mengt de broccoli in een kom, zodat de knoflook en olie goed mengen. Heb je geen zin in extra afwas? Dan kun je de broccoli ook op de bakplaat mengen.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Voeg ½ el water per persoon bij de marinade en verhit 2 minuten. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken – de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd en dus minder sterk.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vit. D binnenkrijgen? Deze versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname. Je vindt vit. D vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm boven op de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.