Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Paprika
220 gram
Kipgehakt met Indonesische kruiden
100 gram
Sugarsnaps
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)40 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)100 gram
Noedels
(BevatGlutenbevattende granen)50 gram
Taugé
20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn.Rasp de gember met een fijne rasp.Snijd de courgette in dunne halve plakken.Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten.Voeg de knoflook, rode peper, courgette en paprika toe en bak 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de sugarsnaps, zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe, meng goed en bak nog 2 minuten.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.Meng de noedels, groenten, de taugé en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden.Garneer met de cashewstukjes.