Double veggie - Hartige taart met feta en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met een extra portie salade, gele cherrytomaten en olijven

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Paprika

125 gram

Gele cherrytomaten

25 gram

Radicchio en romaine

15 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Mosterd

¾ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

1 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)450 kcal
Energie (kJ)1884 kJ
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten13.2 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels7 g
Eiwitten14.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie TIP). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je hartige taart niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Roer er de groenten door. Meng net voor serveren ook de gemengde sla erdoor en garneer met de olijven.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en vol zit met belangrijke voedingsstoffen? Paprika is rijk aan vitamine C, feta bevat veel calcium, en mede door het ei zorgt deze maaltijd voor een goede hoeveelheid vitamine D en B12.