The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
2 piece
Bell pepper
2 piece
Tomato
15 g
Leccino olives
10 g
Fresh mint, oregano & parsley
75 g
Low-fat yogurt
50 g
Feta
(Contains Milk)
15 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
2 piece
Wholewheat Lebanese flatbread
2 piece
[Persian] cucumber
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.
Meng in een hoge kom de yoghurt met de feta met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fetasaus erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, vitamine B1 & B2.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon 1 el extra vierge olijfolie en 1 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.
Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.