HelloFresh
topBanner
Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

Fish & chips met ravigotesaus en frisse salade

met gekleurde worteltjes uit de oven als extra

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiGlutenbevattende granenVisMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Paarse peen

2 stuks

Gele wortel

1 stuks

Venkel

⅔ stuks

Komkommer

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Handsinaasappel

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Paprikapoeder

200 g

Koolvishaasje

(BevatVis)

50 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Bloem

10 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)5251 kJ
Energie (kcal)1255 kcal
Vetten73.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels20 g
Eiwitten39 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Dunschiller
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om. Snijd de wortelen ook in frieten. Meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de wortelen de laatste 18 - 22 minuten mee met de aardappelen op de bakplaat.

2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Pel de sinaasappel, snijd in dunne plakjes, en bewaar apart tot serveren.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).

5

Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kunt leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Leg de plakjes sinaasappel op de salade, en serveer samen met de ravigotesaus bij de fish & chips.