Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

met champignons en aubergine als extra

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Aubergine

125 gram

Champignons

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

5 gram

Rode basilicum

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Courgetti

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1076 kJ
Energie (kcal)257 kcal
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten10.9 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels5.6 g
Eiwitten7.8 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Hapjespan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de aubergine in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Smaakmakers mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

Mengen
5

Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en het rode basilicum.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.