De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Limoen
70 gram
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)160 gram
Vegetarische runderstukjes
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)1 stuk(s)
Komkommer
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Paprika
100 gram
Sojabonen
(BevatSojaKan bevattenSelderij)1 pak(ken)
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)½ stuk(s)
Rode peper
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember en de knoflook. Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.Snijd de koriander fijn.Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.