Skip to main content
Double protein - Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli
Double protein - Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

Double protein - Zoete biefstukreepjes met sesam-broccoli

met kruidenrijst en limoen

Je haalt vandaag verschillende Aziatische smaaksmakers naar je keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen Japanners voor gomasio. Voor de zoete twist voeg je Thais basilicum toe dat, anders dan je gewend bent van gewoon basilicum, ook een vleugje anijs heeft. De biefstukpuntjes bak je niet, maar gaar je in een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Lees voor de perfecte bereiding de tip op de achterkant van de receptkaart

Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

85 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 ml

Vissaus

½ zakje(s)

Gomasio

5 ml

Sesamolie

200 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

4 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)1517 kJ
Energie (kcal)363 kcal
Vetten8.8 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers59.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten6.2 g
Zout0.3 g
Potassium423.6 mg
Calcium71.2 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Rijst en broccoli koken
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Saus maken
2

Verhit ondertussen in een steelpan op laag vuur de vissaus samen met de honing en de suiker. Laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

Tip: Let goed op de vissaus met suiker; zorg dat deze niet aanbrand.

Smaakmakers snijden
3

Pluk de muntblaadjes en Thaise basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Snijd ook de koriander, inclusief takjes, fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De steeltjes van de koriander kan je gewoon gebruiken, hier zit zelfs het meeste smaak in!

Broccoli bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten en voeg dan de broccoli, gomasio en sesamolie toe. Roer goed door en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes garen
5

Meng de gekookte rijst met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Roer de biefstukreepjes door de ingedikte vissaus. Gaar ze 2 – 5 minuten in de saus, tot ze net gaar zijn.

Tip: De biefstukreepjes garen erg snel en worden dan taai. Daarom bak je ze niet eerst maar verhit je ze in de vissaus. Ze hoeven dan nog niet helemaal gaar te zijn; ze zullen ook nog doorgaren op je bord.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukreepjes erop, maar bewaar de saus. Serveer de broccoli ernaast en giet dan de vissaus uit de steelpan over de broccoli. Garneer met eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum
Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

met vegetarische kipstukjes en vers basilicum
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas
Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

geïnspireerd op moqueca
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en Nước chấm-dressing
Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander
Kip uit de oven met linguine en romige pesto

Kip uit de oven met linguine en romige pesto

met cherrytomaten
Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

met wortel, ui en frisse salade
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Orzo alla norma

Orzo alla norma

met vers basilicum en Parmigiano Reggiano
Vegetarische balletjes in romige masala saus

Vegetarische balletjes in romige masala saus

met naanbrood
Gepocheerd ei in groene groente-curry

Gepocheerd ei in groene groente-curry

met naanbrood, spinazie, prei en venkel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes