HelloFresh
topBanner
Veldslastamppot met dubbele portie varkenshaasmedaillon

Veldslastamppot met dubbele portie varkenshaasmedaillon

met gestoofde cherrytomaten

Extra Vlees
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

2 stuks

Sjalot

500 g

Rode cherrytomaten

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Varkenshaasmedaillon

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1.5 el

Roomboter

5 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

1 tl

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3056 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels12 g
Eiwitten55 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof.

3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl suiker per persoon toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie TIP). Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.