In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig – proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met noedels en gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Jasmine rice
15 g
Salted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 piece
Garlic
½ piece
Red chili pepper
⅓ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ head
Romaine lettuce
15 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
220 g
Chicken mince with Indonesian spices
1 teaspoon
Sugar
2 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
5 teaspoon
Brown sugar
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur (zie TIP). Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.
Tip: Snijd de komkommer heel dun of gebruik een dunschiller of kaasschaaf. Zo trekt het zoetzuur goed in de komkommer.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de romaine sla los zodat je slaschuitjes krijgt.
Tip: Wist je dat de zaadlijsten het heetste deel van een pepertje zijn? Houd je niet van pittig, verwijder ze dan voor het bakken.
Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 2 el limoensap, 1 tl limoenrasp en 3 tl vissaus.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 2 tl vissaus per persoon.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de slaschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.