Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

Double protein - Parelcouscoussalade met gebakken portobello

met dubbele portie Duitse biefstuk

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3128 kJ
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten7.5 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.1 g
Eiwitten46.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Portobello en dressing bereiden
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.
  • Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.