HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

Extra Vis
Lees meer

.

Allergenen :SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Prei

250 g

Champignons

20 g

Verse salie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3427 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels10 g
Eiwitten59 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

5

Verhit in een koekenpan een 1 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.