Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

10 gram

Verse salie

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3427 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels10 g
Eiwitten59 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

.
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 –7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

.
5

Verhit in een koekenpan een 1 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

.
6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.