Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

De Kapsalon komt oorspronkelijk uit Rotterdam waar de eigenaar van een kapsalon bij de shoarmazaak een lunchschotel bestelde met al zijn favoriete ingredienten. Dat was lastig uitleggen als iemand anders het ging halen, waarop de kapper zei "zeg maar dat je van de kapsalon komt, dan weten ze het wel". Zo is de naam Kapsalon geboren.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

220 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Karnemelk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2671 kJ
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten8.7 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven (zie TIP). Schep halverwege om.

Tip: Voor een nog knapperiger frietje, kun je ze ook iets langer in de oven laten staan.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.