Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets

Double protein - Dubbele portie zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische zure room

0.99 tl

Paprikapoeder

200 gram

Kipfilethaasjes

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

⅓ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Panko paneermeel

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)458 kcal
Energie (kJ)1916 kJ
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten12.4 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels3 g
Eiwitten2.4 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Diep bord
Hapjespan of grote koekenpan
Bord
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in parten. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 6 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Gebruik eventueel een koekenpan extra als je voor meerdere mensen kookt.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.