topBanner
Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Extra Vis
Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Die laten we bewust zitten - hij zorgt voor extra smaak en bevat gezonde omega 3-vetzuren.

Allergenen :EiMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Paprika

⅔ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse dille

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

4 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4699 kJ
Energie (kcal)1123 kcal
Vetten82.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.