Voor dit heerlijke visgerecht maak je zelf een stoofpot van groenten met broccoli, tomatenblokjes en paprikapoeder die je verder op smaak brengt met zwarte balsamicoazijn en honing. Daarnaast bak je zelf de doradefilet op de huid. Een heerlijke combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
400 gram
Broccoli
400 gram
Aardappelpartjes
2 tl
Paprikapoeder
1 blik(ken)
Tomatenblokjes
2 stuk(s)
Doradefilet met huid
(BevatVis)2 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Honing
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes van 1 - 2 cm.
Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, broccoli en paprikapoeder 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn en honing toe, breng op smaak met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Dek vervolgens de pan af en laat 10 minuten stoven op middellaag vuur.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de doradefilet 4 minuten op de velkant. Keer om en bak nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfjes en gestoofde groenten over de borden. Serveer met de doradefilet.