DO NOT USE Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
DO NOT USE Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

DO NOT USE Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Allergenen :
Eieren
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

0.48 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3612 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten87.2 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels17.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Rasp
•Kom
•Ovenschaal
•Aardappelstamper
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp ongeveer 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Snijden
2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Halveer de prei in de lengte en snijd deze vervolgens in stukken van 10 cm lang.

Mengen en kneden
3

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, de helft van de krulpeterselie, peper en zout toe aan de kom (zie Tip). Kneed tot een stevige bal.

Tip: Kook je voor een oneven aantal personen? Kluts het ei dan eerst, zodat je de juiste hoeveelheid gemakkelijker kunt afmeten.

Gehaktbrood bakken
4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Leg eventueel wat klontjes roomboter op het gehaktbrood - zo wordt het nog smeuïger!

Prei stoven
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.