
Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes
met gebakken groenten en tzatziki
Naar de eettafel... en daar voorbij! Maak een onvergetelijke ruimtereis met recepten geïnspireerd op Disney en Pixar's Lightyear. Laat je verblinden door de stralende kipfilethaasjes op je bord. Gelukkig zorgt de romige tzatziki voor balans! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfilethaasjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse bladpeterselie
25 gram
Biologische volle yoghurt
¼ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd door de paprika en aardappelen al meer dan 150% van de ADH vitamine C bevat?

Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven, tot tot de kip gaar is. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.

Halveer ondertussen 1/4 komkommer per persoon in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer, de bladpeterselie en de overige knoflook met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout. Snijd de overige komkommer in halve maantjes.
Tip: Voor tzatziki gebruik je yoghurt. Dat levert een lekker fris sausje op met weinig calorieën. Ook sausjes met mayonaise kun je lichter maken door een deel ervan te vervangen door yoghurt, zelfs volle! Lekker romig, maar meer in balans.

Pers de citroen uit. Meng in een grote kom 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

Snijd de kipfilethaasjes in blokjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipblokjes erbij. Serveer met de tzatziki en komkommer.
Tip: Serveertip: Leg de kipfilethaasjes met de tzatziki in het midden van het bord. Leg de aardappelpartjes en groenten er omheen als zonnestralen.