Curry met kippendij en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met kippendij en sperziebonen

Curry met kippendij en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijstukjes

60 ml

Kokosmelk

40 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

110 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Steelpan
Vork
Bord

Instructies

Sperziebonen snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.

Curry maken
3

Voeg per persoon 60 ml kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn. Controleer ook of de kip goed gaar is, laat indien nodig wat langer koken.

Couscous bereiden
4

Doe ondertussen de couscous in een steelpan met deksel en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna los met een vork.

Snijden en hakken
5

Snijd ondertussen de blaadjes verse munt grof en hak de gezouten amandelen grof.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de curry over de couscous. Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.