Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

met sinaasappel-botersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

130 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe, Gluten)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

50 gram

Poedersuiker

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

50 gram

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Zout

3 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)981 kcal
Energie (kJ)4106 kJ
Vetten64.71 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten83.98 g
waarvan suikers36.8 g
Vezels3.98 g
Eiwitten17.48 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Pers de sinaasappel vervolgens uit boven een kleine kom.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en suiker toe aan een grote kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren en de melk toe aan de kom. Meng met een garde tot een beslag.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.

Tip: Gebruik eventueel twee koekenpannen om nog sneller klaar te zijn!

3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.

Tip: Heb je sinaasappellikeur in huis? Voeg hier dan een scheutje van toe aan de siroop.

4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.