Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

2 porties | met sinaasappel-botersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

130 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

250 ml

Biologische halfvolle melk

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

50 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

45 gram

Mascarpone

Zelf toevoegen

50 gram

[Plantaardige] roomboter

3 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Zout

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3854 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers38 g
Vezels4 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.

Tip: Gebruik eventueel twee koekenpannen om nog sneller klaar te zijn!

3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.

Tip: Heb je sinaasappellikeur in huis? Voeg hier dan een scheutje van toe aan de siroop.

4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.