Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Courgette
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
¼ stuk(s)
Limoen
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de courgette in kleine blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik de helft van de halloumi. De overige halloumi is lekker gebakken op een broodje.
Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met een snufje peper en 1/2 tl oregano per persoon. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi-frietjes 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
Tip: Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, courgette en 1 tl oregano per persoon 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen tomaat in kleine blokjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt en de bladpeterselie fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes. Meng de tomaat, verse kruiden en gebakken groenten met de couscous.
Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie. Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij. Garneer met de limoenpartjes.