Couscoussalade met halloumi-frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met courgette, yoghurt-tahinsaus en limoen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3482 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.6 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de courgette in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik de helft van de halloumi. De overige halloumi is lekker gebakken op een broodje.

Halloumi bereiden
2

Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met een snufje peper en 1/2 tl oregano per persoon. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi-frietjes 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Tip: Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Courgette bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, courgette en 1 tl oregano per persoon 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen tomaat in kleine blokjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt en de bladpeterselie fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes. Meng de tomaat, verse kruiden en gebakken groenten met de couscous.

Serveren
4

Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie. Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij. Garneer met de limoenpartjes.