Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Lees meer

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen: een zilte, Cypriotische kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:Veggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

20 g

Amandelen

(BevatNoten)

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

125 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Rode paprika

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kcal)870 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Saladekom
Vork
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm. Snijd de paprika in reepjes.

Couscous wellen
Couscous wellen
2

Meng in een saladekom de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
Couscous mengen
5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.