Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
â…“ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de kookroom en per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de conchiglie. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.