Courgette uit de oven met conchiglie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

â…“ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3526 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels9.6 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Ovenschaal
•Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de kookroom en per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Pasta koken
5

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de conchiglie. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.