Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
1 tl
Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ bottle
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom. Voeg per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat 5 minuten zachtjes verder koken.
Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal. Ze mogen over elkaar heen liggen. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.
Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette met saus 20 minuten. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie en kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met saus ernaast. Verdeel de overige saus over de conchiglie en garneer met de rest van het basilicum.