Courgette uit de oven in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en buffelmozzarella

Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 tl

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bottle

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3948 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom. Voeg per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat 5 minuten zachtjes verder koken.

Buffelmozzarella scheuren
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal. Ze mogen over elkaar heen liggen. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Ovenschaal vullen
4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
5

Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette met saus 20 minuten. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie en kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met saus ernaast. Verdeel de overige saus over de conchiglie en garneer met de rest van het basilicum.