topBanner
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en buffelmozzarella

Lees meer

Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water, hard genoeg aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

2 tl

Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 bottle

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3948 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom. Voeg per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat 5 minuten zachtjes verder koken.

3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal. Ze mogen over elkaar heen liggen. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout.

5

Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette met saus 20 minuten. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie en kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met saus ernaast. Verdeel de overige saus over de conchiglie en garneer met de rest van het basilicum.