topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-gehaktbrood

Courgette-gehaktbrood

met tomaten-krieltjessalade

Kids genoeg groente laten eten? Laat je kleine chef het gehakt kneden en versier het gehaktbrood eventueel met leuke figuurtjes van courgette.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

150 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3382 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels7 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg per persoon 70 gram courgette af en snijd 2 à 3 plakken per persoon van ongeveer 1/2 cm dik. Rasp de rest van de courgette met een grove rasp. Rasp de ui ook met de grove rasp of snijd fijn.

Mengen
2

Een perfect klusje voor kleine helpers! Doe het gehakt, de panko, de geraspte courgette, ui en de kaas in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Doe er vervolgens nog een flinke snuf zout en peper bij en kneden maar.

Gehaktbrood bakken
3

Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de plakken courgette erbovenop. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.

Krieltjes bereiden
4

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Krieltjessalade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rest van de basilicumcrème in een kleine kom met de mayonaise. Meng de krieltjes met de basilicummayonaise. Schep in een saladekom de veldsla, tomatenblokjes en krieltjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.