Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

Lees meer

Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De rucola en verse basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

250 g

Mini-romatomaten

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Groenten snijden
Groenten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchigli. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

Conchiglie koken
Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten roerbakken
Tomaten roerbakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
Pasta mengen
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.