Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 3742 beoordelingen
Lees meer

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook bekend als schelpjespasta. De pasta is hol van binnen en smaakt heerlijk met verschillende sauzen. Door de warme pasta wordt de veldsla zacht. Als je geen liefhebber van warme veldsla bent, kun je deze apart serveren met een beetje olijfolie en azijn.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

1 stuks

Rode paprika

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Pecorino, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2740.52 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten78 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Mes
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snijd de groenten
Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika klein.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak het kipgehakt
Bak het kipgehakt
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de venkel en paprika toe. Bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Voeg de crème fraîche en de helft van de pecorino toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer het gerecht
Serveer het gerecht
6

Maak een bedje van veldsla op het bord en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige pecorino.

Tip! Heb je venkel over? Dit is rauw ook erg lekker. Meng deze met wat overgebleven veldsla, olijfolie, honing, azijn, peper en zout in een saladekom als fris en knapperig bijgerecht.