Conchiglie in geroosterde-groentensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in geroosterde-groentensaus

Conchiglie in geroosterde-groentensaus

met tahin, za'atar, verse kruiden en citroen

Tahin, een romige pasta van gemalen sesamzaadjes, geeft dit gerecht een rijke, nootachtige smaak. Het zit ook boordevol voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, eiwitten en calcium.

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3077 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels11.1 g
Eiwitten25 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote pan
Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in vieren. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven.

Kruiden snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Knoflook bevat bioactieve stoffen die dithiolthionen worden genoemd; dit zijn antioxidanten die een positief effect hebben op het cholesterolgehalte.

Pasta koken
3

Breng, wanneer de groenten nog ongeveer 15 minuten moeten bakken, ruim water aan de kook in een grote pan. Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Saus maken
5

Houd de helft van de puntpaprika en de helft van de courgette apart. Schep de overige groenten en het achtergehouden kookvocht in de pan. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt.

Serveren
6

Meng de pasta door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de achtergehouden courgette en de puntpaprika erop. Garneer met de verse kruiden en de za'atar. Besprenkel met de tahin en serveer met de citroenpartjes.