Tahin, een romige pasta van gemalen sesamzaadjes, geeft dit gerecht een rijke, nootachtige smaak. Het zit ook boordevol voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, eiwitten en calcium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Tahin
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Courgette
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in vieren. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven.
Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Knoflook bevat bioactieve stoffen die dithiolthionen worden genoemd; dit zijn antioxidanten die een positief effect hebben op het cholesterolgehalte.
Breng, wanneer de groenten nog ongeveer 15 minuten moeten bakken, ruim water aan de kook in een grote pan. Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Houd de helft van de puntpaprika en de helft van de courgette apart. Schep de overige groenten en het achtergehouden kookvocht in de pan. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt.
Meng de pasta door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de achtergehouden courgette en de puntpaprika erop. Garneer met de verse kruiden en de za'atar. Besprenkel met de tahin en serveer met de citroenpartjes.