HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Integrale Met Cherrytomatensaus, Feta En Pompoenpitten
topBanner
Conchiglie integrale met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Conchiglie integrale met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Lees meer

Als je tomatenpuree kort bakt, wordt de smaak een stuk zoeter. Door er vervolgens bouillon, zwarte balsamicoazijn en een beetje bruine suiker toe te voegen, maak je er een heerlijk smaakvolle saus van. Heb je nog wat verse kruiden zoals basilicum in huis? Ook lekker om over het gerecht te strooien.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
4
5
6
8
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
4
5
6
8

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

250 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse oregano

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

1 stuk(s)

Tomatenpuree

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2736.3360000000002 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

4

Voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut zodat de azijn vervliegt. Voeg 100 ml water per persoon en de oregano toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af.

6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.