Cinnamon-pecan rolls
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cinnamon-pecan rolls

Cinnamon-pecan rolls

met zelfgemaakt glazuur | +/- 10 stuks

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor gemak met dit supersimpele recept voor warme kaneelbroodjes. Met pecannootjes en zelfgemaakt glazuur bak je deze rolletjes op z'n Amerikaans. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

⅕ roll(s)

Zoet brooddeeg

30 gram

Pecanstukjes

20 gram

Poedersuiker

⅕ el

Honing

9.9 ml

Biologische halfvolle melk

0.3 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

15 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1517 kJ
Energie (kcal)363 kcal
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten36.2 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels1.4 g
Eiwitten5.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch).
  • Hak de pecanstukjes zeer fijn tot kruimels (zie Tip).
  • Verhit al roerend de helft van de poedersuiker met de honing, de roomboter en gemalen kaneel in een steelpan op laag vuur.
  • Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.

Tip: Heb je een keukenmachine? Gebruikt deze dan om de pecanstukjes fijn te malen!

Broodjes vullen
2
  • Rol het zoete brooddeeg open. Bestuif met wat bloem zodat het deeg niet aan elkaar gaat plakken.
  • Verdeel de pecanvulling (zie Tip) over het deeg maar laat aan de bovenkant ongeveer 1 cm leeg, zodat je het deeg straks kan 'dichtplakken'.
  • Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje melk en rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht.
  • Snijd de deegrol in 10 plakken.
Broodjes bakken
3
  • Leg de rolletjes deeg op de bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven.
  • Draai ze halverwege om. Zo kan de suikervulling op beide kanten een lekker laagje achterlaten.
  • Maak ondertussen het glazuur. Meng in een kom de overige poedersuiker en 50 ml melk tot een glad geheel, gebruik hiervoor een garde.

Tip: Worden de rolletjes wat plat door het snijden, vorm ze dan met de hand weer tot een mooi rondje.

Serveren
4
  • Laat de rolletjes minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Sprenkel het glazuur erover.
  • De cinnamon-pecan rolls zijn vers afgebakken het lekkerst! Eet je ze de dag erna? Besprenkel met wat water en verwarm nog 5 minuten in de oven voor een knapperig resulaat.