HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Cinnamon Pecan Rolls
topBanner
Bakbox | Cinnamon-pecan rolls

Bakbox | Cinnamon-pecan rolls

+/- 10 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor gemak, met dit supersimpele recept voor warme kaneelbroodjes. Met pecannootjes en zelfgemaakt glazuur, bak je deze rolletjes op z'n Amerikaans. Ze zijn het lekkerst vers uit de oven!

Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

1 rol(len)

Zoet brooddeeg

(BevatGluten, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Pecanstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 gram

Poedersuiker

50 ml

Biologische halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

2 el

Honing

80 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1554 kJ
Energie (kcal)372 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels1 g
Eiwitten5 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch). Hak de pecanstukjes tot kruimels. Verhit al roerend de helft van de poedersuiker met de honing, de roomboter en gemalen kaneel in een steelpan op laag vuur. Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.

2

Rol het zoete brooddeeg open. Bestuif met wat bloem zodat het deeg niet aan elkaar gaat plakken. Verdeel de pecanvulling over het deeg, maar laat aan de bovenkant ongeveer 1 cm leeg zodat je het deeg straks kan 'dichtplakken'. Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje melk. Rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in 10 plakken.

3

Leg de rolletjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven. Draai ze halverwege om, zodat de suikervulling op beide kanten een lekker laagje kan achterlaten. Maak ondertussen het glazuur: meng in een kom de overige poedersuiker en 50 ml melk tot een glad geheel. Gebruik hiervoor een garde.

4

Laat de rolletjes minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Sprenkel het glazuur erover. De cinnamon-pecan rolls zijn vers afgebakken het lekkerst! Eet je ze de dag erna? Besprenkel met wat water en verwarm nog 5 minuten in de oven voor een knapperig resultaat.