Bakbox | Cinnamon-pecan rolls
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Cinnamon-pecan rolls

Bakbox | Cinnamon-pecan rolls

+/- 10 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor gemak, met dit supersimpele recept voor warme kaneelbroodjes. Met pecannootjes en zelfgemaakt glazuur, bak je deze rolletjes op z'n Amerikaans. Ze zijn het lekkerst vers uit de oven!

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Zoet brooddeeg

150 gram

Pecanstukjes

20 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

⅕ el

Honing

0.3 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

15 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1410 kcal
Energie (kJ)5898 kJ
Vetten79.5 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten141.5 g
waarvan suikers42.8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten25 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) of 180 graden (elektrisch). Hak de pecanstukjes tot kruimels. Verhit al roerend de helft van de poedersuiker met de honing, de roomboter en gemalen kaneel in een steelpan op laag vuur. Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.

Tip: Heb je een keukenmachine? Gebruik deze dan om de pecanstukjes fijn te malen.

Broodjes vullen
2

Rol het zoete brooddeeg open. Bestuif met wat bloem zodat het deeg niet aan elkaar gaat plakken. Verdeel de pecanvulling over het deeg, maar laat ongeveer 1 cm leeg aan de bovenkant van het deeg, zodat je het deeg straks kunt ‘dichtplakken’. Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje melk. Rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in 10 plakken.

Broodjes bakken
3

Leg de deegrolletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven. Draai ze halverwege om, zodat de suikervulling op beide kanten een knapperig laagje kan achterlaten. Maak ondertussen het glazuur: meng in een kom de overige poedersuiker en 50 ml melk tot een glad geheel. Gebruik hiervoor een garde.

Tip: Worden de rolletjes wat plat door het snijden? Vorm ze dan met de hand weer tot een mooi rondje.

Serveren
4

Laat de rolletjes minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Sprenkel het glazuur erover. De cinnamon-pecan rolls zijn vers afgebakken het lekkerst! Eet je ze de dag erna? Besprenkel met wat water en verwarm nog 5 minuten in de oven voor een knapperig resultaat.