
Pannenkoekjes met chocoladeganache
met frambozenslagroom
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Deze Amerikaanse stijl pannenkoekjes top je niet alleen met zelfgemaakte chocoladesaus, maar ook met fruitige slagroom! De karnemelk maakt de pannenkoekjes extra luchtig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Frambozen
150 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
8 gram
Bakpoeder
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 ml
Biologische boeren karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1.25 el
Suiker
Benodigdheden
Instructies
- Klop met een mixer 2/3 van de slagroom en 1/4 el suiker in 2 - 3 minuten tot een luchtig geheel.
- Houd 4 frambozen apart en voeg de rest toe aan een kleine kom. Gebruik een vork om de frambozen fijn te prakken en roer ze door de slagroom. Bewaar de slagroom in de koelkast tot stap 4.
- Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en 1 el suiker.
- Voeg de eieren en de karnemelk toe aan een tweede kom en klop tot het schuimt.
- Spatel het eimengsel voorzichtig door de bloem, zodat er een glad beslag ontstaat.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Gebruik een pollepel om het pannenkoekbeslag in de pan te krijgen (zie Tip). Bak ongeveer 3 of 4 pannenkoeken tegelijk en bak ze 1 - 2 minuten per kant.
- Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg tussendoor eventueel extra zonnebloemolie toe aan de pan.
Tip: Dit zijn Amerikaanse stijl pannenkoeken: ze zijn kleiner en dikker dan Nederlandse pannenkoeken, zodat je ze makkelijker kunt opstapelen. Per pannenkoek zou een flinke pollepel met beslag voldoende moeten zijn.
- Voeg de overige slagroom toe aan een kleine steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot het begint te stomen. Zorg ervoor dat de slagroom niet kookt.
- Haal de pan van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe. Klop met een garde voorzichtig tot een gladde, glanzende chocoladesaus.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar en giet de chocoladeganache erover, of serveer de ganache apart.
- Schep de frambozenslagroom erbovenop.
- Garneer met de achtergehouden frambozen.