HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Chocolate Chip Cookies
topBanner
Bakbox | Chocolate chip cookies

Bakbox | Chocolate chip cookies

+/- 20 stuks | met melkchocoladechips

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak zelf deze Amerikaanse klassieker met melkchocoladechips!

Allergenen :EiGlutenbevattende granenTarweMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

270 gram

Tarwebloem

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

100 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

2 tl

Bakpoeder

150 gram

Rietsuiker

Zelf toevoegen

180 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)741 kJ
Energie (kcal)177 kcal
Vetten10.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels1 g
Eiwitten3 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Grote kom
Kom
Plastic zakje
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kluts de eieren in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met de chocoladedruppels.

2

Doe de roomboter en de rietsuiker in een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel. Voeg het roombotermengsel en de geklutste eieren toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het deeg in plasticfolie. Bewaar minimaal een half uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch). Rol met je handen het deeg in ongeveer 20 bolletjes van 3 cm. Druk de bolletjes plat met je handen. Leg de deegplakjes in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes overblijft.

4

Bak de koekjes 12 - 14 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik.