HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChocolate Chip Cookies
topBanner
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

met hazelnoten en cranberry's

Moederdag
Lees meer

Niets leuker dan zelfgebakken koekjes voor Moederdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai deze chocolate chip cookies met cranberry's om samen van te genieten.

Allergenen :GlutenTarweHaverMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

0.12 stuk(s)

Eieren

40 gram

Haverdeegmix

(BevatGluten, Tarwe, Haver, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenSesamzaad, Eieren, Soja, Noten)

4 gram

Geroosterde hazelnoten

2.5 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevattenSesamzaad, Noten, Pinda's)

10 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

0.1 gram

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)127 kcal
Energie (kJ)530 kJ
Vetten4.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels0.7 g
Eiwitten2 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kleine kom
Vershoudfolie
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg 100 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberry's.

2

Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.

Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes.

4

Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.