Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
0.12 stuk(s)
Ei
40 gram
Haverdeegmix
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad)
4 gram
Geroosterde hazelnoten
2.5 gram
Gedroogde cranberry's
10 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
0.1 gram
[Plantaardige] roomboter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberries.
Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.
Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes.
Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.
Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.