topBanner
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

met hazelnoten en cranberries

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNotenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

voor 2 personen

1 stuks

Eieren

(BevatEi)

400 g

Haverdeegmix

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

40 g

Hazelnoten

(BevatNoten)

25 g

Gedroogde cranberry's

100 g

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

100 g

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)529 kJ
Energie (kcal)127 kcal
Vetten4.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Grote kom
Plastic zakje
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberries.

2

Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.

4

Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.