Chocolate chip cookies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

met hazelnoten en cranberries

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Haver
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

0.12 stuk(s)

Ei

40 gram

Haverdeegmix

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad)

4 gram

Geroosterde hazelnoten

2.5 gram

Gedroogde cranberry's

10 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.1 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)127 kcal
Energie (kJ)529 kJ
Vetten4 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers11 g
Vezels0.7 g
Eiwitten2 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberries.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.

Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes.

Bakken
4

Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.