Skip to main content
Chocolate Bars New
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Gluten
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten)

80 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

4 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

5 gram

Vanillesuiker

200 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Soja Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

4 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7414 kJ
Energie (kcal)1772 kcal
Vetten104.1 g
waarvan verzadigd31.7 g
Koolhydraten162.8 g
waarvan suikers105.9 g
Vezels22.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout1 g

Instructies

1
  • Preheat the oven to 175 degrees.
  • Transfer the dates to a small bowl and let soak in 10 tbsp of water for 15 minutes. > 150 ml
  • Blend the oats into a fine flour, using an immersion blender or food processor.
2
  • In a bowl, mix together the peanut butter, a pinch of salt, baking powder, sunflower oil (see pantry for amount) 2 tbsp maple syrup and 4 tbsp of water. Mix until well combined.
  • > Mix in the flour. The texture may remain a bit crumbly but you should just be able to shape it.
  • Line a rectangular baking form with parchment paper and press mixture into it, flattening down with hands.
  • Bake in the oven for 12 minutes. 
3
  • Blend the dates together in their remaining water, rest of the maple sirup and vanilla sugar for 1-2 minutes in a food processor until fully incorporated.
  • Once the base is baked, let it cool down for 5 minutes, then equally spread the date filling over it. Scatter peanuts over top and press slightly into the filling.* 
  • Freeze for 30 minutes to set.

*Optional to reserve some of the peanuts for decoration. Roughly chop them. 

4
  • Melt chocolate in a heatproof bowl over a small saucepan of simmering water. Using a knife, gently remove the bars from the container and place on a parchment-lined baking sheet.
  • Drizzle over the melted chocolate (until covered).
  • Freeze 10 minutes to fully set chocolate, then refrigerate until needed.
  • Cut into 9 rectangular bars with a flat knife.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

met ponzu paksoi, gembermayo en gebakken ui
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky sinaasappelsaus en pinda's
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Pittige harissakip met noedels

Pittige harissakip met noedels

in kokos-kerriesaus met pinda's en limoen
Wraps met vegetarische kipstukjes

Wraps met vegetarische kipstukjes

met romige pinda-koolsla, koriander en paprika
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en citroen
Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Sweet & Sticky tofu met broccoli

Sweet & Sticky tofu met broccoli

met rijst, pinda's en gefrituurde uitjes
Hoisin-roerbak met gehakt en pinda's

Hoisin-roerbak met gehakt en pinda's

met rijst, champignons en koriander
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, snijbonen en mangochutney
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Linguine stirfry met kippendij en pinda's

Linguine stirfry met kippendij en pinda's

met broccoli en wortel in honing-gemberdressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade