HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChocolade Moelleux Taart
topBanner
Chocolade moelleux taart

Chocolade moelleux taart

4 porties | met verse frambozen en crème fraiche

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten. Met warme, gesmolten chocolade in de hoofdrol is chocolade moelleux taart de ultieme guilty pleasure! Deze versie heb je bovendien in een halfuurtje op tafel.

Labels:Veggie
Allergenen :EierenMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

2 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

75% puur chocolade

100 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

100 gram

Roomboter

50 gram

Suiker

40 gram

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3196 kJ
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd35.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers40.0 g
Vezels0.8 g
Eiwitten9 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Staafmixer
Bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Scheid de eierdooier van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een grote kom. Voeg de eierdooiers toe aan een andere grote kom.
  • Mix het eiwit met een mixer tot deze stijf is (zie Tip).

Tip: Zorg dat je kom helemaal schoon en vetvrij is, anders wordt het eiwit niet stijf. Kan je de kom ondersteboven houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het stijf genoeg!

3
  • Weeg de suiker af en meng door de eidooiers.
  • Meng vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoorheen.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een samenhangend mengsel.
  • Schep daarna met een spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Let op dat het geheel luchtig blijft.
4
  • Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de taart 10 - 12 min in de oven, of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog zacht en gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade moelleux over kommen.
  • Garneer met de crème fraiche en de frambozen.

Tip: Heb je warmtebestendige bakjes? Je kan het beslag ook hierover verdelen zodat iedereen een eigen taartje heeft. Vet de kommetjes dan eerst in met een beetje boter.