LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bosui in sommige boxen vervangen door prei.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: gebruik 50 g prei per persoon. In stap 1, snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens klein. In stap 4, bak de prei mee met de groenten. Volg het recept verder zoals omschreven.
LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccollini vervangen door Chinese kool.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Paksoi
2 stuk(s)
Knoflookteen
5 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Bosui
10 gram
Verse koriander
100 gram
Broccolini
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)150 gram
Zilvervliesrijst
70 gram
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)½ zakje(s)
Chilivlokken
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de paksoi, zowel het wit als het groene gedeelte, in de breedte in repen. Rasp de knoflook en de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in dunne ringen, bewaar het groene en witte deel apart van elkaar. Snijd de koriander grof. Halveer de broccolini.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook voor de broccolini en de paksoi.
Voeg de broccolini toe aan het kokende water en kook 5 minuten, voeg vervolgens de paksoi toe en kook 2 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de gember, knoflook en witte deel van de bosui 3 - 4 minuten of tot deze lichtbruin beginnen te worden. Zet het vuur lager en voeg vervolgens de zoete Aziatische saus en per persoon 1 el water toe, roer door en verwarm kort.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Garneer de rijst met het groene deel van de bosui en de koriander. Schep de groente naast de rijst en de saus over de groente. Serveer met het gebakken eitje. Bestrooi, als je van pittig houdt, het eitje met een mespuntje chilivlokken. Let op, deze zijn erg pittig!