Chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne

Chili sin carne

Met rode bonen, guacamole en verse koriander

De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees - sin carne - maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Gele paprika

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

Bonen

1 tl

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3228 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels17 g
Eiwitten20 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.

Chili maken
4

Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Guacamole maken
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. Meng in een kom 1 el limoensap per persoon met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.