Skip to main content
Chicken drumsticks in creamy spinach sauce
Chicken drumsticks in creamy spinach sauce

Chicken drumsticks in creamy spinach sauce

with carrot and pan-fried rosemary baby potatoes

3.7
(541)

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Shallot

½ piece

Carrot

3 piece

Garlic

200 g

Baby potatoes

5 g

Fresh rosemary & thyme

2 piece

Chicken leg

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinach

¼ piece

Lemon

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

100 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Energy (kJ)2822 kJ
Calories674 kcal
Fat40 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate60 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein12 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Small sauce pan
•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui en sjalot. Snijd de wortel in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd doormidden. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Verwijder dan het vel van de drumsticks en bereid ze zoals aangeven. Van de overige krieltjes en het vlees van de drumstick kun je de volgende dag een lunchsalade maken.

Kipdrumsticks bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Bak de kipdrumsticks in 5 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de hapjespan met bakvet voor stap 4.

Krieltjes bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes en de rozemarijn, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Roomsaus maken
4

Zet de hapjespan van de kip terug op middelmatig vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Bak de ui, sjalot, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut. Blus af met de kippenbouillon. Roer alles goed door en voeg vervolgens de kipdrumsticks opnieuw toe aan de pan. Voeg ook de takjes tijm toe en laat het geheel, afgedekt, 15 - 18 minuten sudderen.

Spinazie toevoegen
5

Snijd ondertussen de citroen in parten. Haal het deksel van de hapjespan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Breng op smaak met peper, zout en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel

Serveren
6

Verdeel de rozemarijnkrieltjes over de borden en schep de kipdrumsticks erbij. Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de overige partjes citroen.

This week's must-try HelloFresh recipes