topBanner
Cherrytomatensoep met worst en ansjovis

Cherrytomatensoep met worst en ansjovis

met venkel en kikkererwten

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Boerenworst

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 gram

Sjalot

½ blik(ken)

Ansjovis

(BevatVis)

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 pak(ken)

Bloemkool

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3370 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Soeppan of grote pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan of waterkoker. Snijd ondertussen het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan met deksel op hoog vuur.Voeg het worstvlees toe en verdeel met een pollepel in stukken. Bak in 3 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en houd apart.Bewaar de pan met het bakvet.

3

Snijd ondertussen de ansjovis fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart om de soep mee te garneren. Snijd de venkel in blokjes. Bak de witte ciabatta in 6 - 8 minuten goudbruin.

4

Verhit de overige olijfolie in de pan met het bakvet op middelmatig vuur, voeg de knoflook, de sjalot, de venkel, de ansjovis en de gedroogde oregano toe en bak in 2 minuten zacht. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven. Voeg de cherrytomaten in blik toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

5

Giet de kikkererwten af en voeg ze in de laatste 2 minuten samen met de gebakken worst toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over kommen en serveer met de ciabatta. Bestrooi de soep met het venkelloof.