topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesecake-style trifle

Cheesecake-style trifle

met limoen en bosbes

Deze trifle met de smaak van een limoen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

25 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)375 kcal
Energie (kJ)1568 kJ
Vetten22.42 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten40.98 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels0.36 g
Eiwitten2.54 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

•Rasp
•Grote kom
•Garde
•Mixer
•Mixer
•Kleine steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de limoen.
  • Halveer de limoen en pers uit.
  • Weeg 120 gram roomkaas af.
2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens per per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp toe. Meng 1 - 2 minuten met een garde of mixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en meng in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1/2 el water per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen (zie Tip).
  • Schep de limoenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met het overige limoenrasp.

Tip: Vind je de speculaasstukjes te grof? Hak ze dan wat fijner.