Cheddar komt oorspronkelijk uit het dorpje Cheddar in het Engelse Somerset. Wereldwijd is het een van de populairste harde kazen en het wordt nu dan ook op veel meer plekken gemaakt. De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de hartige burger. Het vlees is gekruid met cayennepeper, nootmuskaat en peterselie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Roodschillige aardappelen
1 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Soja, Noten, Eieren)
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Vleestomaat
¼ head
Botersla
1 stuk(s)
Runderburger
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.
Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan om doorgaren te voorkomen.
Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.
Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.