Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Italiaanse kaas

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg hee van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze Gemakkelijk pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4153 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9 g
Eiwitten49 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Kipgehaktballetjes bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 6-7 minuten rondom gaar.

Bakken en roosteren
4

Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart

Mengen
5

Voeg vervolgens de kipgehaktballetjes, kastanjechampignons, courgette, bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.