HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCaserecce Integrale Met Warmgerookte Zalm En Citroentijm
topBanner
Caserecce integrale met warmgerookte zalm en citroentijm

Caserecce integrale met warmgerookte zalm en citroentijm

Lees meer

Een snel en gezond pastagerecht met smaakvolle warmgerookte zalm en geurige citroentijm met pittige rucola. Ben je geen liefhebber van deze pittige smaak? Voeg dan alle rucola toe aan de wok of hapjespan. Door deze kort op te warmen wordt de smaak veel milder.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Volkoren casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode ui

160 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

1 stuk(s)

Witte courgette

6 stuk(s)

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de caserecce en kook de caserecce, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de witte courgette in halve plakken. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes en scheur de rucola klein.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en citroentijm toe, draai het vuur middellaag en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de caserecce en het grootste deel van de warmgerookte zalmsnippers toe aan de courgette en verhit nog 1 minuut. Roer vervolgens het grootste deel van de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de overige warmgerookte zalmsnippers en de overige rucola. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie.