Casarecce met kipgehakt in romige saus

Casarecce met kipgehakt in romige saus

Met spinazie en cherrytomaatjes

20 minuten
Lees meer

Voor dit heerlijk romige gerecht met spinazie gebruik je casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat zorgt voor een smaakvolle combinatie bij elke hap.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3100 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de rode cherrytomaten. • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
Bakken
2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. • Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.

Spinazie toevoegen
Spinazie toevoegen
3

• Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.