Casarecce met kipgehakt in romige saus

Casarecce met kipgehakt in romige saus

Met spinazie en cherrytomaatjes

20 minuten
Lees meer

Voor dit heerlijk romige gerecht met spinazie gebruik je casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat zorgt voor een smaakvolle combinatie bij elke hap.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipgehakt, Italiaans gekruid

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3105 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de rode cherrytomaten. • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. • Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.

3

• Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. • Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.